五月 25, 2009

test:

一、綜合測驗 (每小格 2 )


1.

According to a British psychologist and his colleagues, the notion ___1___ geniuses were born with talents is a myth. They concluded that excellence ___2___ opportunity, encouragement, training, and self-confidence. ___3___, practice is the most important factor. After training, even common people can reach levels ___4___ only by gifted individuals. Talent is a myth and it is time that we___5___ it. The theory, ___6___ traditional beliefs, has been applauded by academics worldwide. The widespread belief is that talent is ___7___ to high levels of ability. The researchers took the traditional belief as their starting point and tried to establish ___8___ the belief was correct or not.

(1)( ) (A) what (B) which (C) in which (D) that

(2)( ) (A) is determined to (B) is depended on (C) derives from (D) leads to

(3)( ) (A) Among other things (B) On the other hand
(C) Least of all (D) After all

(4)( ) (A) attainable (B) considered (C) accepted (D) vulnerable

(5)( ) (A) to demolish (B) demolished (C) demolish (D) demolishing

(6)( ) (A) as well as (B) in line with (C) contrary to (D) in addition to

(7)( ) (A) indispensable (B) incompatible (C) incompetent (D) inhumane

(8)( ) (A) that (B) which (C) when (D) whether

答案(1)D (2)C (3)A (4)A (5)B (6)C (7)A (8)D

2.

Many people consider Thomas Edison to be a model of genius. His inventions have certainly ___1___ the test of time. Throughout his career, Edison invented many devices that changed the world such as the light bulb, the motion picture camera, and the phonograph. It is his passion and perseverance ___2___ helped diversify his inventions. However, there are still over a thousand other ideas and inventions that he never completed.

___3___ his childhood, Edison faced many challenges on his road to excellence. For example, few people know that Edison became completely deaf as a teenager or that he attended school for just three months. In fact, ___4___ separated him from other geniuses was his tremendous passion. He worked tirelessly on his inventions because he was passionate about what he was doing. He became successful because he chose something he loved for his career and he completely dedicated himself ___5___ his work.

The other ___6___ of Edisons success was his unbelievable perseverance. For instance, before he developed a successful model for the first light bulb, he had failed nearly 700 times. ___7___, Edison believed his “mistakes” were not really failures. He saw them as the progress towards creating a light bulb that worked. Other people may have given up after encountering frustration, but Edison would keep at it ___8___ he found a successful way to solve the problem.

We can all learn from the example of Edison. He proved that if you are really passionate about what you are doing, you can achieve success ___9___ whatever you choose to do. But passion by itself is not enough. Edison demonstrated that to truly be successful, we must also be perseverant whenever we experience ___10___ in our work or in life. If we can combine these two traits of passion and perseverance like Edison did, then anything is possible.

(1)( ) (A) decided (B) stood (C) resolved (D) satisfied

(2)( ) (A) that (B) what (C) which (D) how

(3)( ) (A) However (B) Besides (C) When (D) Since

(4)( ) (A) that (B) what (C) it (D) which

(5)( ) (A) to (B) for (C) in (D) at

(6)( ) (A) way (B) method (C) element (D) trick

(7)( ) (A) Therefore (B) Yet (C) Besides (D) Moreover

(8)( ) (A) as soon as (B) upon (C) while (D) until

(9)( ) (A) in (B) at (C) with (D) for

(10)( ) (A) disadvantages (B) triumphs (C) setbacks (D) victories

答案(1)B (2)A (3)D (4)B (5)A (6)C (7)B (8)D (9)A (10)C

3.

Prominent players who were believed to be ___1___ talented needed lengthy periods of instruction and practice. ___2___, composers have been found to practice regularly and intensively over a period of several years. During this period, unusual opportunities were provided, ___3___ strong expectations that a child would do well. What makes a genius then? ___4___ an answer may be difficult, the response of researchers is simply this: practice ___5___ talent. ___6___ people need is not the recognition of their talents, ___7___ their own effort and diligence.

(1)( ) (A) ultimately (B) eventually (C) abruptly (D) exceptionally

(2)( ) (A) Otherwise (B) Nevertheless (C) Likewise (D) Therefore

(3)( ) (A) combined (B) which combining (C) combining with (D) combined with

(4)( ) (A) To find (B) Finding (C) While finding (D) Find

(5)( ) (A) outnumbers (B) outweighs (C) outrages (D) outruns

(6)( ) (A) That (B) What (C) Things (D) Those

(7)( ) (A) but (B) or (D) not (D) and

答案(1)D (2)C (3)D (4)C (5)B (6)B (7)A


Posted by jenny08tp at 15:38  迴響 (0)引用 (0)test

引用URL

http://blog2.cyhs.tp.edu.tw/teacher/trackback.php?id=1822
回應文章